Krem brokułowo-szpinakowy

Zawsze w domu czy w jakieś restauracji podawany jest krem z brokułów. Ja osobiście bardzo lubię zupy krem i to bardzo tylko takie trochę gęściejsze. Pomysł na dodanie szpinaku do brokuł podsuną mi mój współlokator i wyszło całkiem dobre a na pewno inne w smaku.Składniki:

  • 750g brokuł,
  • 250g szpinaku,
  • 2 średnie cebule,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • domowe kostki rosołowe,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i razem z cebulą podsmażamy na złoty kolor. W do garnka wsypujemy brokuły i zalewamy wodą tak aby przykryć lekko brokuły i dodajemy 2-3 domowe kostki rosołowe. Gotujemy przez około 15 minut i dodajemy podsmażoną cebulkę. Gotujemy brokuły do miękkości pod koniec gotowania dodajemy szpinak. Całość blendujemy na gładki krem przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z płatkami migdałowymi.Gotowe:)

Smacznego:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s