Krem brokułowo-szpinakowy

Zawsze w domu czy w jakieś restauracji podawany jest krem z brokułów. Ja osobiście bardzo lubię zupy krem i to bardzo tylko takie trochę gęściejsze. Pomysł na dodanie szpinaku do brokuł podsuną mi mój współlokator i wyszło całkiem dobre a na pewno inne w smaku.Składniki:

  • 750g brokuł,
  • 250g szpinaku,
  • 2 średnie cebule,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • domowe kostki rosołowe,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i razem z cebulą podsmażamy na złoty kolor. W do garnka wsypujemy brokuły i zalewamy wodą tak aby przykryć lekko brokuły i dodajemy 2-3 domowe kostki rosołowe. Gotujemy przez około 15 minut i dodajemy podsmażoną cebulkę. Gotujemy brokuły do miękkości pod koniec gotowania dodajemy szpinak. Całość blendujemy na gładki krem przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z płatkami migdałowymi.Gotowe:)

Smacznego:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s