Kostki rosołowe

Co niedziela w Polskich domach na stołach gości domowy rosół gotowany na kurczaku z dużą ilością warzyw prawdziwy polski bulion.Zazwyczaj kiedy zostaje trochę rosołu na drugi dzień robimy pomidorową ale wcale tak nie musi być przedstawiam inny sposób wykorzystania bulionu rosołowego.

Przygotowanie:
Gotowy ostudzony bulion rosołowy przelewamy przez sito tak aby pozbyć się warzyw. Następnie bulion wlewamy do form na kostki lodu i zamrażamy. Gotowe kostki możemy wykorzystać do zupy krem do sosu czy innych potraw zamiast kupionych kostek rosołowych ze sklepu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s